Sopra Steria NOW | Videomeet Utenriksdepartementet
1140
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1140,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Videomeet

Utenriksdepartementet

Dato
Kategori
Animasjoner, Grafisk design, Stories
Om dette prosjektet

OMFANG

6 uker

 

UTENRIKSDEPARTEMENTET

Utenriksdepartement (forkortet UD) er et norsk departement som har ansvar for norsk utenrikspolitikk. Utenriksdepartement behandler saker vedrørende Norges forhold til andre stater, internasjonale organisasjoner, utenrikshandel, kultursamarbeid med andre land og bistand. Departementet skal jobbe for Norges interesser internasjonalt, for å sikre frihet, trygghet samt velstand. Utenriksdepartementet har dessuten et ansvar for å yte nordmenn hjelp råd samt beskyttelse overfor utenlandske myndigheter og yte bistand til norske borgere i utlandet ved straffeforfølgelse, ulykker, sykdom eller dødsfall.

 

I prosjektet ble en ny standard for videokonferanse og møteromsutstyr etablert på Utenriksdepartementet og utenriksstasjonene under navnet VideoMeet. I forbindelse med utrullingen av systemet ønsket UD å lage flere korte videofilmer eller animasjoner som brukerveiledning. Filmene skulle tilgjengeliggjøres på intranett. Målet var å erstatte lange dokumenter med skriftlig tekst og samtidig vise detaljert hvordan løsningen skulle benyttes.

 

Målgruppen ble definert som alle ansatte i UD og NORAD. Gjennom research og ideutvikling bestemte vi å bruke en 2-dimensjonal animasjonsstil som enkelt og lettfattet skulle beskrive hvordan løsningen fungerer ut fra ulike brukerscenarier. Istedenfor å lage få og lange filmer splittet vi opp i flere korte på ca 45 sekunder slik at brukerne raskt skulle finne svar. Til sammen lagde vi seks filmer: En introduksjonsfilm for å overordnet introdusere konseptet og fem rene opplæringsfilmer som presenterte hvordan man oppretter en-til-en og gruppesamtaler fra en video-løsning til en annen, kaller inn og deltar i videokonferanser samt viser presentasjoner. Stilen er jovial, lett og ledig med engelsk voice (BBC-style) for å fungere mot brukere over hele verden.

 

Foto: Shutterstock / Sopra Steria, Animasjon: Rune Wold og Stein Olav Pettersen / Sopra Steria