Sopra Steria NOW | Digitalt rådgiverløft Sparebank1 forsikring
1435
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1435,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Digitalt rådgiverløft

Sparebank1 forsikring

Dato
Kategori
Animasjoner, UX-animasjon, UX-design, VX-design
Om dette prosjektet

OMFANG

3 måneder

 

SPAREBANK1 FORSIKRING

Sparebank1 Forsikring ønsket å effektivisere sitt interne digitale rådgiververktøy for salg av forsikring. Prosjektet utforsket hvordan den digitale salgsklienten og brukergrensesnittet kunne gjøre salgsprosessen smidigere. Handlingssteg ble effektivisert i form av forenkling og gjort mer intuitivt slik at salg av ulike forsikringstyper skulle oppleves sømløst selv om data lå i ulike databaser.

 

Sopra Steria NOW bidro med  å lage et designsystem for animasjon som skulle være inspirerende for brukerne – først og fremst i forhold til dette prosjektet men også som et innspill til bruk av animasjoner på overordnet nivå i Sparebank1. Animasjonsstilen skulle uttrykke bankens og systemets personlighet, være effektivt og gi oppmuntrende meldinger til brukerne av rådgiververktøyet. Animasjoner ble utviklet for responsmeldinger, popups, ekspander/kollaps-komponenter og på mikronivå som knapper, piler etc. Dette ble utført i team med UX-designer, interaksjonsdesigner og utviklere. Videre lagde vi karakteranimasjoner av en serie med Sparebank1’s identitetsbærende illustrasjoner for å gi brukerne en rikere og mer subtil opplevelse.

 

Illustrasjon: Sparebank 1, Animasjon: Stein Olav Pettersen / Sopra Steria