Sopra Steria NOW | Innloggingssider Produsentregisteret
138
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-138,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Innloggingssider

Produsentregisteret

Dato
Kategori
Digitale formål, Grafisk design, UX-design
Om dette prosjektet

OMFANG

7 uker

 

PRODUSENTREGISTERET

Produsentregistereter SA er et uavhengig selskap som leverer tjenester og grunndata til privat og offentlig sektor. Produsentregisteret skaper verdi for sine kunder gjennom sin kompetanse på norsk landbruk og tillit hos organisasjonene i næringen.

 

Siden 2001 har Produsentregisteret levert en tjenesten “Felles brukernavn og passord”. Ved hjelp av denne løsningen kan norske produsenter logge seg på ulike nettsteder tilknyttet landbruket med ett sett av brukernavn og passord. Produsentergisteret ønsket i 2016 en oppgradering av Open AM samt et helt nytt design for sin innloggingsløsning.

 

Målet med prosjektet var å gjøre innloggingssidene enkle og mer forståelig å bruke. Mange av brukerne er eldre og det var derfor viktig å ha fokus på lesbarhet. Sopra Steria NOW fikk i oppgave å gi brukerne en enkel, god og helhetlig brukeropplevelse. Løsningen er utviklet etter “mobile-first” prinsippet og fungerer godt på alle flater.

 

Produsentregisterets eksisterende profil ble videre­utviklet tilpasset bruk på digitale flater. Fargepaletten ble utvidet for et mer fleksibelt system og det ble utarbeidet ikoner i tråd med Produsentregisterets visuelle designsystem. Det ble valgt en ny typografi som ga bedre lesbarhet og som samtidig skalerer godt i stor størrelse. Et utvalg bilder av dyr ble benyttet som bakgrunnsbilder for innloggingssidene. Disse bildene er med på å fremme identiteten til Produsentregisteret. Nysgjerrige dyr som titter frem på forskjellige måter skaper en folkelig og uformell tone.

 

Innledningsvis ble flytskjema samt 3 ulike visuelle designretninger utarbeidet. I tett dialog med oppdragsgiver ble det totalt designet ca. 70 skjermbilder av alle sidevisninger i løsningen for mobil, tablet og desktop. I tillegg ble det utarbeidet et konsept for et forenklet innloggingsløp. Dokumentasjon av tilpasset profil for digitale flater og spesifikasjon av designelementer ble utarbeidet og overlevert som en del av leveransen.

 

Foto: Getty Images / Sopra Steria og Shutterstock / Produsentregisteret