Sopra Steria NOW | Biometri, profil Sopra Steria
1415
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1415,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Biometri, profil

Sopra Steria

Kategori
Animasjoner, Digitale formål, Grafisk design, Logoer, Trykksaker
Om dette prosjektet

OMFANG:

5 uker

 

SOPRA STERIA BIOMETRI

Sopra Steria Biometri er et dedikert R&D-senter og verdensledende innen biometrisk teknologi. De har en kundeliste som inkluderer Kripos, norske, svenske, britiske, franske og tyske nasjonale myndigheter, EU-kommisjonen, Barclaycard, Northern Rock og Sinagpore Land Transport Authority – for å nevne noen.

 

Avdelingen var i ferd med å ferdigstille utviklingen av 3 biometriske programvarer da de våren 2018 kontaktet Sopra Steria NOW for å få utarbeidet navn og logoer tilpasset et internasjonalt marked.

 

Navneworkshop og presentasjoner ble gjennomført og 3 nye navn etablert, alle med tilknytning til sin spesifikke programvare. I tillegg fungerte navnene godt som en serie: Feed, Sweep og Unify – alle aktive verb som sier noe om essensen og metodikken i arbeidsgangen. Feed brukes til opptak av biometrisk data fra kjente personer, ved f.eks. arrestasjoner. Sweep brukes for å digitalisere sporfoto fra åsteder hvor personen er ukjent og Unify utfører biometriske søk og lager koblinger mot identiteten basert søkeresultatene. Unify søker både ansiktsfoto og fingeravtrykk.

 

Etter navneprosess fulgte designprosess. Sopra Steria NOW utformet én logo for hvert navn, med en intensjon om et seriepreg i det visuelle uttrykket. Senere ble det utviklet et desigsystem som ivaretar moderselskapets, Sopra Sterias, visuelle identitet samtidig som det gis rom for individuelle tilpasninger for å nå bestemte målgrupper. Leveransen inkluderte, ved siden av ferdigstillelse av logoer, bl.a. brosjyre- og messemateriell, splash screens og animasjoner.

 

Foto: Getty Images / Sopra Steria